Herken je dat?

Ik wil altijd blijven leren, beter worden en mezelf ontwikkelen. Als ik zeker weet dat ik het kan en ik zeker weet dat ik goed genoeg ben, dan pas ga ik het aan de buitenwereld laten zien. Ik deed dit tijdens mijn studie. Ik doe dit in mijn vak. Altijd maar blijven leren. Ik heb zoveel diploma’s en certificaten in de kast staan. Niemand weet wat ik allemaal kan of wat ik allemaal geleerd heb. Ik mag van mezelf geen nieuwe opleiding gaan doen. Het is tijd om de wereld te laten zien wat ik kan.

Ondernemen

Ondernemen is iets waar ik nog veel in te leren heb. Dus heb ik een programma aangeschaft om een online programma te maken. Ik ben gestart in een business coach traject. Ik doe een cursus productiviteit, een cursus tekenen zonder talent, en volg een workshop ‘maak een kick ass weggever’. Een cursus zakelijk tekenen en instragam tv liggen nog op de online boekenplank. Ondanks dit alles komt er nog steeds niks van de grond.

Er is iets dat mij tegen houdt…

Ik ben ontzettend druk met van alles. Vul mijn dagen met gemak en heb aan het einde van de dag mijn todo-lijstjes nog lang niet afgewerkt. Gisteren na een week vakantie realiseerde ik me opeens: Ik ben weer in mijn valkuil gevallen. Mijn grootste valkuil is dat ik blijf leren en maar niet ga presteren. Ik weet dat als ik aanga, het ineens heel snel kan gaan. Ik dijken kan verzetten. Echter is er nu nog iets dat mij tegenhoudt. Is het faalangst? Is het angst voor succes? Zit er überhaupt iemand op mij en mijn product te wachten?

Begin gewoon!

Tijdens de afronding van mijn studie zei een supervisor van mij altijd: Begin gewoon. Ehm ja, gewoon. Dat vind ik moeilijk. Dus voor jou en voor mij een stappenplan:

  1. Maak een prioriteitenlijst.
  2. Geef bij elke taak aan hoe lang je er mee bezig gaat zijn en houdt je hieraan.
  3. Begin je dag met de taak waar je het meest tegen op ziet.
  4. Werk in blokken van 25 min.
  5. Open alvast je volgende taak als je pauze neemt.
  6. Plan focusuurtjes op je dag waarin je werkt aan 1 ding.
  7. Zet je telefoon op vliegtuigmodus.
  8. en vraag om hulp, iemand ervoor betalen is ook om hulp vragen.

Tot slot, geef jezelf een moment om erachter te komen wat je tegenhoudt. Maak een wandeling (zonder je telefoon) of mediteer.

Want als je begrijpt waar het vandaan komt, kan je er stoppen met ertegen te vechten en gewoon beginnen.

Herken jij dit in het rijden? Stel jij het wedstrijd rijden uit tot dat alles perfect is? Of blijf je net zo lang een niveau lager rijden, terwijl je allang in het bijvoorbeeld M2 mag starten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dan bespreken we wat mentale training voor jou kan betekenen.